Новини 

Кабмін змінив формулу розрахунку роздрібних цін на пальне

Кабінет міністрів України дозволив АЗС без обмежень встановлювати ціну на «брендове преміальне» пальне за умови, що вони також продають пальне за цінами, що регулюються державою. 

Відповідна постанова №488  від 29 квітня опублікована на сайті уряду в суботу, повідомив  Enkorr.

Досі роздрібні ціни на «брендове преміальне» пальне не могли перевищувати регульовані державою роздрібні ціни на звичайне паливо більш ніж на 5%.

Згідно з прийнятою постановою, у розрахунку регульованої ціни також підвищено витрати на зовнішнє логістичне забезпечення з $50 до $80 за тонну.

Документ також містить анонсоване урядом підвищення граничних рівнів торгової надбавки до середньої роздрібної ціни на дизельне паливо, що реалізується на АЗС, з 5 до 7 грн/літр, для бензинів — з 4,55 грн до 6,5 грн/літр.< /p>

В останні дні в окремих регіонах України утворився дефіцит пального на АЗС. Як відзначила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, недолік утворився внаслідок того, що в останні три тижні Росія Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низку великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального.

В Уряді заявляють , що зміни у державному регулюванні цін на нафтопродукти дозволять вирішити питання нестачі пального на АЗС протягом тижня. 

Related posts